Tour de France

 Sykkelritt er alltid ekstremt spennende og viser hvor langt menneskekroppen kan strekkes. Syklistene raser av gåre i skyhøy fart som holdes gjennom hele rittet – det ser kanskje enkelt ut, men de færreste av oss hadde klart å fullføre et slikt løp, for ikke å snakke om en vinnersjanse. Tour de France er ett av de tre store sykkelrittene i Europa, med Giro d´Italia og Vuelta a España som de to andre. Dette er dog det mest kjente av de tre, og de aller største stjernene gjør alt de kan for å stikke av med den prestisjefulle ledertrøya.

8479586-tour-dde-franceEt meget spennende Tour de France i 2015

Årets Tour de France spås til å bli en av de sterkeste noen sinne, med fire ekstremt gode ryttere som alle vil komme først. Selv om Vincenzo Nibali stakk av med seieren i fjor, har tre utfordrere gode sjanser til å ta revansj. Unibet holder med Chris Froome så langt, men oddsen er under stadig endring siden ekspertene får inn ny informasjon nesten daglig. Sykkeleksperten Johan Kaggestad hos TV2 tror også at Froome har gode sjanser, men vil ikke sette ham som favoritt. De fire store rytterne får selvsagt også hard konkurranse fra de titalls andre gode syklistene som alle vil komme først, dermed vil det dundre løs så fort Tour de France 2015 skytes i gang.

Mange store favoritter før årets start

Den lovende kolombianske syklisten Nairo Quintana er veldig selvsikker nå rett før start, men vi må heller ikke glemme vår egne Alexander Kristoff, den lovende unge nordmannen som har trent hardt for å komme dit han er i dag. Med lange ruter gjennom fjellene i Pyreneene og Alpene blir Tour de France 2015 meget interessant, spesielt rundt Alpe d´Huez, som av mange regnes til å være den absolutt vanskeligste etappen i rittet. Vil Nibali klamre seg fast til seieren som han gjorde i fjor, eller vil Froome med sitt stjernespekkede Sky-team komme først til Paris?