Unike sykkelarrangementer

Å sykle er både sunt og morsomt. Hvis du syns en vanlig sykkeltur er kjedelig, finnes det veldig mye spennende du kan gjøre for å få en unik sykkelopplevelse.

Bland alt mulig

bike-crossForetrekker du en sykkel med bare ett gir? Kanskje du har en gammel tohjuling stående som ikke har blitt brukt siden du fikk sykkelen med ørten gir? Da kan du bruke den i konkurransen SSCXWC –Single Speed Cyclocross World Championships. Og hvis du trodde dette er et vanlig sykkelritt, tar du feil. Her skjer det mye rart i løpet av den helgen konkurransen varer. Dette er også den perfekte konkurransen for deg som er lei av kompliserte regler. SSCXWC har bare to regler; alle må kvalifisere seg og bruke en sykkel med bare ett gir, og dersom du vinner må du la deg tatovere. Folk fra hele verden kommer for å delta i denne konkurransen. Det er flere konkurranser, og fester forekommer både før og etter konkurransene.

Sykkelorientering

Sykkelen kan også brukes til orientering. Flere steder i Norge blir det også arrangert løp innen sykkelorientering. Disse orienteringsløpene foregår selvsagt på brukbare veier, der det faktisk er mulig å bruke sykkelen, og konkurransene er først og fremst ment å aktivere folk. Det handler ikke alltid om å vinne, men om å fullføre innen tidsfristen. Alle kan være med, både unge og voksne. I sykkelorientering er det forbudt å bevege seg utenfor de angitte stiene og veiene. Man kan altså ikke jukse og ta en snarvei gjennom skogen. Det arrangeres også nasjonale og internasjonale konkurranser i sykkelorientering for dem som vil satse på et høyere nivå.Om det arrangeres pokerorientering på sykkel er uvisst, men det kunne vært en ide å følge opp. Mange pokerspillere liker nemlig å sykle, noe du kan lese mer om i denne artikkelen. Flere av spillerne hos PokerStars velger sykling som trimform, og fysisk aktivitet får stadig mer fokus for de som vil spille på sitt beste. Du kan også spille fra sofaen, om du foretrekker å konsentrere deg for fullt om spillet i rolige omgivelser. Men hvis du vil trimme litt for å stimulere fokus og konsentrasjon, kan du melde deg på sykkelorientering – eller kanskje du foretrekker pokerorientering. Da får du mosjon og frisk luft, og det klarner hodet, slik at du blir en bedre spiller, samtidig som du har det morsomt.

Sykkelskyting

Sykkelskyting er en sport du kanskje ikke har hørt om, men det arrangeres mesterskap i denne idretten. Sporten ligner litt på skiskyting, bortsett fra at man bruker sykkel til å komme seg fram, i stedet for ski. Flere idrettslag bruker også sykkelskyting som en alternativ treningsform for skiskytterne sine.

Sykkelsport om vinteren

Stadig flere sykler med fatbike på snø, og mange sykler også på isen. Issykling er en herlig vinteridrett. Man må selvsagt sørge for at isen er trygg, og ta sine forholdsregler, men sporten passer for de fleste aktivitetsnivåer.

Dra på sykkeltur i utlandet

Cycle Las PalmasHvorfor ikke velge en sykkelferie neste gang du skal til utlandet? Da kan du oppleve andre land på en mer jordnær måte. Du kommer nærmere landskapet, nærmere kulturen, og ikke minst nærmere folket. Når du sykler går alt langsommere, og du har tid til å snakke med folk i stedet for å suse forbi i bil eller på tog. Du kan dra på sykkeltur i svært mange land, og du kan selvsagt leie sykkel dersom du ikke har muligheten til å ta med din egen. Du kan dra på sykkeltur alene eller sammen med en gruppe. Du kan også få hjelp til å frakte bagasjen fra sted til sted, slik at du ikke trenger å slepe med deg alt på sykkelen. Snakk med et reisebyrå for å finne ut hvilke spennende land du kan oppdage på denne måten. Avhengig av hvilken ferie du velger, kan du få en behagelig tur eller en mer utfordrende langtur. Les gjerne disse tipsene fra Dag Otto Lauritzen, og tren gjerne litt hjemme før du legger ut på en lengre sykkelferie. Husk at du også kan dra på sykkelferie her i Norge. Det er både billig og spennende, og du kan oppleve mye.